Shopping Cart

Contact rapid: 0743899309

Componentele unei palarii – o prezentare grafica

Deseori primim intrebari de la clientii nostri care doresc sa inceapa sa poarte palarii: care sunt componentele unei palarii: cum se numeste partea de sus sau partea de jos a palariei… Ca sa lamurim aceste aspecte, ne-am gandit sa prezentam in acest articol componentele unei palarii intr-un stil grafic, simplu:

Componentele unei palarii

In mod obligatoriu, componentele unei palarii sunt calota si borul, iar in sensul de bune practici, palaria va fi decorata cu o banda decorativa. Aceasta poate fi o banda ripsata, din bumbac, din piele (in cazul palariilor masculine) sau… chiar o esarfa infasurata la baza calotei (in cazul palariilor feminine). 

Elementele optionale decorative pot fi penele colorate de cocos, bibilica, paun, fazan, etc. Penele si elementele vanatoresti sunt in general… apanajul palariilor masculine. Doamnele isi pot accesoriza palariile cu flori, brose sau ace pentru palarie. Un exemplu pretios este acest ac de palarie din argint, care se poate realiza la comanda in magazinul partener, THEjeweller.ro.

Pliul palariei se regaseste doar la palariile fedora, cowboy sau trilby. Plaariile clos nu au un astfel de pliu la nivelul calotei.

Interiorul palariei

Interiorul palariei

Ca o observatie, toate palariile de calitate au un sweatband pe interior. Aceasta este de fapt o banda textila care protejeaza palaria impotriva transpiratiei. Ea poate fi o banda ripsata, din bumbac sau din piele (in special la palariile masculine).

Unele palarii premium sunt captusite pe interior. Este important ca palaria sa aiba o captuseala de buna calitate, cum ar fi satinul sau matasea. Acest lucru nu este neaparat esential si unii purtatori de palarii le prefera fara captuseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *